torsdag 25 oktober 2012

Kläckning pågår!

Igår var det 21:a dygnet och det som anses vara normal tid för hönsägg att kläckas (19-23 dygn) och mycket riktigt så började en hel del ägg att kläckas.
När kycklingen pillar upp det första lilla hålet i äggskalet brukar man kalla det för "hålslag" och det är ett ganska kritiskt moment även det för det är då som kycklingen bryter sin "förpackning" och börjar andas och det är inte alltid den "chocken" går bra för dem.

Eftersom jag sänder LIVE från äggkläckaren stora delar av dagen så var det många besökare som tittade in och följde kläckningsarbetet. Men då det var dags att släcka på kvällen så hade ännu inga kycklingar kommit ut ur sina ägg, utan det var endast 7 ägg som hade hålslag.

Bild från sändningen.
Ungefär vid 4-tiden så lyckades den första kycklingen ta sig ut ur sitt skal och vid halv sju på morgonen hade ytterligare två kycklingar kläckts.

Jag satte återigen igång min LIVE-sändning från kläckaren nu på morgonen och sen dess har ytterligare tre kycklingar tagit sig ut och fler är på gång.

Här är en bild från sändningen från kl 10.15 på morgonen ungefär. När jag skriver detta har det varit över 420 besök i äggkläckningsmaskinen! Titta gärna in själv och se hur det går! http://www.ustream.tv/channel/niklas-kycklingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar