torsdag 4 oktober 2012

Första dygnet

Lite drygt ett dygn har nu äggkläckningsmaskinen ruvat äggen och temperaturen har legat på 100 grader Fahrenheit eller 37,8 grader Celsius som planerat.
Kläckaren har två "fönster" i locket som gör att man ganska enkelt kan kika in och se att allt står rätt till. Det enda jag har lite vårt att se utan att öppna locket är om det finns tillräckligt med vatten i bottenkärlet. Vattnet behövs där för att hålla en lämplig luftfuktighet inne i kläckaren.
När det börjar närma sig kläckning ska man fylla på vatten även i ett andra fack som är lite större, eftersom det ska vara högre fuktighet mot slutet av kläckningen.
Såhär såg det ut nyss då jag kikade in genom fönstret till kläckaren, som är en Hova-Bator 1632 med automatisk vändningsinsats. Vändningsinsatsen som äggen vilar i nu, ska man ta bort på det 18:e dygnet eftersom äggen inte ska vändas de tre sista dygnen.

Sonen undrar om det har hänt nåt i äggen ännu och faktum är att redan första dygnet så är det en rejäl utveckling i ägget, under förutsättning att det är befruktat förstås.
Redan efter 21-22 timmars ruvning så ska kycklingens huvud ha börjat bildats och efter 38 timmar så ska hjärtat ha börjat slå! Helt fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar