torsdag 1 november 2012

Kycklingarna är nu 1 vecka

Idag blir kycklingarna en vecka gamla!
Och idag det är tänkt att de ska få flytta ut till det nya hönshuset. Hittills har de fått bo inne hemma hos oss, men det var dels för att hönshuset inte var helt klart och att sonen ville ha de små kycklingarna nära sig några dagar och självklart för att den första veckan är känslig och det är bra att ha mer intensiv koll på dem att de äter bra osv.

R.I.P lilla "klenis"
Den lilla "klenisen" fick jag tyvärr ta bort då den inte alls hängde med och varken åt eller drack som den skulle. Vi försökte hjälpa den med extra värme och hjälp att få i sig vätska och näring, men det hjälpte inte. Den var till sist bara hälften så stor som de andra kycklingarna och det vara bara att inse att den inte skulle klara sig. Så nu är det 9 kycklingar kvar av de 12 som kläcktes.


Det var även en av de andra som verkade få problem med magen och hade svårt med avföringen, men den fick lite a-fil och vetegroddar och det verkade göra susen.

Kycklingarna har annars börjat få befjädring på vingarna och de har vuxit rejält på de senaste dagarna. De är väldigt aktiva och energiska!

Jag hoppas verkligen att det ska fungera bra nu då de får flytta ner till hönshuset. Jag kommer ha en ganska hög temperatur där den första tiden (ca 18 grader), men det blir dock lite kallare än vi har haft hemma, så viss omställning kommer det bli för dem. De kommer säkert behöva uppsöka sitt lilla värmetak lite oftare nu, men å andra sidan minskar deras värmebehov något för varje dag som går. Med tiden kommer jag sänka temperaturen gradvis och målet är att ha mellan 5 och 10 grader i hönshuset under vintern.

En av kycklingarna blev tydligen mer präglad på oss människor än de övriga för den har stått och skrikit att den känner sig "övergiven" i timmar varje gång efter vi har varit inne hos dem. Detta har dock lugnat ner sig senaste dygnen som tur är...
Jag tog en liten filmsnutt nu på morgonen på kycklingarna när de äter, men kameran var tydligen väldigt spännande att kika på så det blev mest närbilder av det hela...


Jag återkommer självklart med rapportering från hönshuset och hur det går för kycklingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar